استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به فلسفه ایثار و شهادت گفت: عزت و سربلندی ایران اسلامی و ایستادگی آن در برابر زورگویی های استکبار جهانی وجود فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه اسلامی ماست که باید تقویت شود.
به گزارش روابط عمومی استانداری استان سیستان وبلوچستان دکتر حبیب الله دهمرده در جلسه ستاد راهیان نور افزود : ملت شریف و موحد ایران با تاسی جستن از فرهنگ غنی عاشورایی و درس گرفتن از ایثار و شهامت سرور و سالار شهیدان آقا و مولای خود حضرت امام حسین (ع) در مقابل غول استکبار جهانی ایستادگی کرده و همچنان مقاوم هستند.
وی با تاکید بر اینکه نسل جوان باید از شجاعت و شهامت شهدای هشت سال دفاع مقدس و ایثارگران آگاه شوند اظهار داشت: باید تمام مدیران دستگاههای اجرایی در تقویت کاروان راهیان نور بیش از گذشته همکاری لازم را داشته باشند.
حسن نوری فرماندار شهرستان زاهدان نیز گفت: استاندار سیستان و بلوچستان نگاه کلانی به تقویت فرهنگ ایثار و شهادت دارند و در این رابطه کمک های زیادی انجام داده اند.
زائرمیری مشاور استاندار در امور ایثارگران نیز از کمک های استاندار سیستان و بلوچستان در اجرای برنامه های معنوی مرتبط با ایثار و شهادت و راه اندازی کاروان راهیان نور برای آشنایی جوانان به فداکاری پدران و فرزندان و برادران خود تقدیر کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر بالا بردن کیفیت محصولات صادراتی گفت : اداره استاندارد باید در نظارت بر کیفیت کالا جدی باشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه سیستان و بلوچستان، دکتر حبیب الله دهمرده در بازدید از اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی سیستان و بلوچستان افزود : با توجه به اینکه این استان گلوگاه واردات و صادرات است، این اداره مسئولیت سنگینی در امر نظارت بر کیفیت کالا و محصولات دارد.
وی ادامه داد : اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی در نظارت بر کیفیت کالاها باید بیش از هر سازمان دیگری به شدت حساس باشد و با تلاش خود راهکارهایی را تدوین کند تا فرهنگ اعتماد سازی در جامعه تقویت شود.
وی تصریح کرد: قصور و یا اشتباه در کار استاندارد قابل اغماض نیست زیرا بر شهرت کیفیت کالاهای ایران در بازارهای جهانی اثر گذار است.
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی سیستان و بلوچستان نیز با ارائه گزارشی اعلام کرد: در حال حاضر بیش از 40 آزمایشگاه در شهرها و گلوگاه های وارداتی و صادراتی استان کار نظارت و کنترل کیفیت کالاها را برعهده دارند.
مهندس مالکی افزود: در سیستان و بلوچستان 240 واحد تولیدی وجود دارد که تاکنون 70 واحد موفق به دریافت پروانه استاندارد شده اند.
دبیران منتخب سازمانهای مردم نهاد سیستان و بلوچستان در دیدار صمیمانه با معاون رییس جمهوری و رییس سازمان ملی جوانان کشور برخی از مهمترین دغدغههای خود را مطرح کردند.
به گزارش ایرنا، در این دیدار که روز چهارشنبه در استانداری سیستان و بلوچستان انجام شد حجتالاسلام والمسلمین "علی اکبری" معاون رییس جمهوری در فضایی صمیمی درخواستها و پیشنهادهای دبیران سازمانهای مردم نهاد این استان را مورد توجه قرار داد.
دبیر موسسه مطالعات و تحقیقات غرب شناسی سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: وجود مشکلاتی از جمله نبود رویکرد مناسب به اینگونه سازمانها باعث محدود شدن توان نمایندگی سازمان ملی جوانان در استان شده است.
"مصطفی سیاسر" بیان کرد: رویکرد کلی سازمان ملی جوانان در بحث فرهنگی دارای اشکالاتی است که باید به آن اهتمام ویژهای شود.
وی تاکید کرد: در بعد فرهنگی معمولا به کارها از دید کمی و طولی نگاه می شود که اکنون با توجه به هجمههای گسترده فرهنگی دشمنان نظام اسلامی، باید کارهای اصلی را به صورت عمیق بررسی کرد.
او اظهار داشت: در سیاستهای این سازمان به ورزش، گردشگری و برخی مسایل دیگر اشاره شده که کافی نیست.
وی ادامه داد: برای استفاده بهینه و حضور جوانان باید با نهادینه کردن رویکرد مسایل پژوهشی در سازمانها، زمینه تولید فکر را اجرایی کرد.
دبیر سازمان مردم نهاد مهدویت رهپویان وصال نیز گفت: تشکلهای غیردولتی از جمله فرصتهایی است که توسط دولت در اختیار جوانان قرار گرفته است.
"میرشکار مقدم" بیان کرد: نمونههای دخالت جریانهای استعماری در سیستان و بلوچستان مشاهده میشود.
وی افزود: با این وجود سازمانهای مردم نهاد جوانان وظیفه دارند با تقویت خود در تمامی زمینهها مانع از فعالیتهای مخرب آنها شوند.
او اظهار داشت: اکنون باید جوان گرایی و استفاده از جوانان را برای پیشبرد اهداف جامعه نهادینه کرد.
به گزارش ایرنا، دبیر تشکل غیردولتی آهنگ بلوچ نیز مسایل فرهنگی را از دغدغههای اصلی در سیستان و بلوچستان دانست.
"محمددین دشتی" گفت: با گذشت دو سال از فعالیت دولت نهم متاسفانه شاهد کم کاری برخی از مسوولان فرهنگی هستیم.
وی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان از جمله استانهایی است که مظاهر یک فرهنگ غنی در آن بسیار وجود دارد.
او افزود: ضعف مدیریت فرهنگی در استان موجب عدم اطلاع رسانی و آشکارسازی استعدادهای نهفته و بالقوه این منطقه شده است.
وی بیان کرد: برخورد با تشکلهای غیردولتی به گونهای است که تصور می شود به این سازمانها و فعالیتهای آنها اعتمادی نیست.
دشتی بهرهبرداری از طرحهای فرهنگی مناسب برای شناساندن این منطقه به دیگران و ایجاد مراکز و فرهنگسراها را از جمله راهکارهای مفید دانست.
تنوع آب و هوایی و پر شدن رودخانه ها و برکه های شهرستان خاش زمینه بازگشت انواع پرندگان مهاجر به این شهرستان را فراهم آورده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خاش گفت: پس از سال ها پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی از عرض های شمالی تر (سردتر) کره زمین به عرض های جنوبی یا گرم تر مهاجرت نموده و در رودخانه ها، آبگیر و برکه های شهرستان که پس از بارندگی های اخیر پر آب و محل امنی برای پرندگان مهاجر گردیده در حال زمستان گذرانی می باشند.
محمد انور هاشم زهی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه سیستان و بلوچستان، افزود : پرندگان مشاهده شده در سطح شهرستان از قبیل تنجه، اردک بلوطی، اردک تاجدار، اردک سرحنایی، خروس کولی، سبز گردن، انواع حواصیل، کشیم، چنگر و انواع آبچلیک ها و غیره هستند.
وی با تاکید بر اینکه شکار پرندگان ممنوع بوده و با متخلفان به شدت برخورد می گردد از مردم شهرستان خاش خواست در راستای حفظ گونه های کم یاب جانوری با ماموران اجرایی و حفاظتی این اداره همکاری نمایند.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان خاش گفت : از آغاز یخبندان و بارندگی های اخیر تعداد 15 اکیپ این اداره در مناطق آسیب دیده شهرستان مستقر شده و به یاری آسیب دیدگان ناشی از سرمای شدید و سیل شتافتند.
کرم حقدوست در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، افزود : طی این مدت انواع مواد خوراکی از قبیل کنسرو، نان، روغن، برنج، آب معدنی و اقلام گرمایشی شامل چراغ والر، پتو، البسه،چادر و نایلون به ارزش 600 میلیون ریال در 600 نقطه آسیب دیده در بخش های نوک آباد، مرکزی و ایرندگان بین 1800 خانوار توزیع نموده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون نیز اکیپ های هلال احمر در نقاط مختلف شهرستان مستقر بوده و مشغول امداد رسانی به مردم آسیب دیده هستند
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان کشور گفت : یکی از تاکیدات مهم مقام معظم رهبری برای جوانان، بلند نظری و بلند همتی آنان در عرصه های مختلف کشور است تا علاوه بر به نمایش گذاردن توان جوانان در عرصه های ملی و بین المللی، فرهنگ جوان باوری نیز در کشور رایج گردد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری در نشست خود با دبیران سازمان های مردم نهاد جوانان استان افزود: تاکنون دولت نهم توانسته است در خصوص مسائل جوانان خط شکنی کرده و میدان گشای جوانان در مباحث جدی باشد.
او اظهار داشت: دولت نهم بر این باور است که سرگرم نمودن قشر جوان با دلخوشی های بی پایه و اساس، خیانت است لذا در خصوص بارور نمودن ظرفیت ها و توانمندی های جوانان، می کوشد.
وی تصریح کرد: دولت با انگیزه های بیشتری برای رفع جدی مسائل جوانان وارد عمل شده است به همین منظور توسعه فرهنگی و از میان بردن ضعف ها فرهنگی را در دستور کار دارد.
حجت الاسلام حاج علی اکبری افزود: در برنامه های کوتاه مدت بودجه های فرهنگی شاهد اتفاقات بسیار خوبی خواهیم بود ضمن اینکه در طول برنامه پنجم، شورای عالی انقلاب اسلامی، فرهنگ به صورت جدی تر در کشور تقویت خواهد شد.
او همچنین بر تقویت بودجه های سازمان های مردم نهاد طی سال آینده، اظهار امیدواری کرد.
عباسعلی ارجمندی مدیریت امور جوانان استان نیز گفت: تعداد تشکل های جوانان مردم نهاد در سال 83، 40 تشکل، در سال84، 45 تشکل ، در سال 85، 95 تشکل بوده و در سال 86، 127 تشکل می باشد.
او ادامه داد: از کل سازمان های مردم نهاد، 29 درصد در حوزه ملی و 70 درصد در حوزه استانی فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: سیستان و بلوچستان دارای 68 مورد اعتبار نامه می باشد.
ارجمندی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان در خصوص دریافت اعتبارنامه در سطح کشور رتبه نهم و در خصوص تقاضای تشکیل سازمان های مردم نهاد رتبه یازدهم کشور را به خود اختصاص داده است.
او بیشترین تشکل های استان را در حوزه های علمی، دینی و مذهبی عنوان و به برخی فعالیت های سازمان های مردم نهاد در استان اشاره کرد.