رییس پژوهشکده تالاب بینالمللی هامون گفت: این تالاب واقع در شمال سیستان و بلوچستان هفتمین تالاب بینالمللی جهان به شمار میرود.
زمان شاهمحمدی حیدری روز شنبه در همایشی به همین منظور در دانشگاه زابل بیان کرد: تالاب هامون به عنوان اثری طبیعی و جاذبه ملی در حوزههای مختلف میتواند نقش عمدهای در توسعه سیستان ایفا کند.
وی هدف اصلی ایجاد پژوهشکده تالاب بینالمللی هامون را گسترش تحقیقهای بنیادی، کاربردی و توسعهای و افزایش فناوریهای نوین در راستای توسعه پایدار منطقه سیستان عنوان کرد.
او ادامه داد: افزایش مشارکت با سایر دستگاههای اجرایی، آموزشی و پژوهشی و حل مشکلهای سازمانها و ادارههایی از قبیل محیط زیست، شیلات و جهاد کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد این پژوهشکده به شمار میرود.
وی گفت: مجموعه فعالیتهای این پژوهشکده که کمتر از یک سال از راهاندازی آن میگذرد شامل فعال کردن چهار استخر واقع در چاهنیمهها و رهاسازی ۲۰۰ هزار قطعه بچهماهی آمور، طراحی و ساخت تاسیسات شیلات، و رهاسازی هفت هزار بچهماهی قزلآلا در چاهنیمههای زابل است.
رییس پژوهشکده تالاب بینالمللی هامون در ادامه افزود: یکی از مشکلات کشور و استان سیستان و بلوچستان فقدان مدیریت صحیح آب است.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به مدیریت صحیح آب در حوزههای مختلف باید سازمانها، دستگاههای اجرایی و مردم همکاری مطلوبی داشته باشند