استاندار سیستان و بلوچستان گفت: کمبود امکانات و محرومیتهای تاریخی بجای مانده از دوران گذشته، رشد فرهنگی استان را با کندی روبرو کرده است.
"حبیبالله دهمرده" روز سهشنبه در حاشیه نشست مشاوران امور بانوان استانداران و فرمانداران منطقه پنج کشور به خبرنگار ایرنا اظهار داشت:
فقر فرهنگی بویژه در میان زنان سیستان و بلوچستان سبب شده تا این قشر بزرگ جامعه به راحتی نتوانند از حق و حقوق خود دفاع کنند.
وی اظهار داشت: واقعیتهای فرهنگی در استان گستره زیادی دارد که نیازمند برنامهریزیهای مدون کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از سوی مسوولان است.
او تاکید کرد: مسوولان همواره باید این الگوی فرهنگی را سرلوحه کار خود قرار دهند که چه عاملی سبب شد تا چهره سیستان و بلوچستان از قاچاق زدگی در اذهان عمومی، تغییر کند.
دهمرده بیان کرد: حرکتها و فعالیتهای فرهنگی در صورتی که از راه اصلی خود خارج شوند، دچار انحراف شده و در رسیدن به مقصد، جامعه را با ناهنجاریهایی روبرو میکند.
وی بیان کرد: دغدغه بانوان بیسرپرست استان که بدنبال تقویت و بدست آوردن جایگاه خود در جامعه هستند نمونه کوچکی از گستره نیازهای زنان در سیستان و بلوچستان است.
استاندار سیستان و بلوچستان، فرهنگ را زیربنای توسعه دانست و گفت: اصلاح و توسعه کارهای فرهنگی تنها وظیفهی یک نهاد نیست، بلکه نیازمند بسیج عمومی است.
وی به اهمیت والای فرهنگ در میان قومیتها اشاره کرد و افزود: فرهنگ به سبب وجود ریشههای مشترکی که میان اقوام مختلف استان دارد، بهترین وسیله برای برقراری روابط انسانی و عاطفی است.
دهمرده گفت: سیستان و بلوچستان دارای ظرفیتهای قوی و چندین هزار ساله در زمینهی فرهنگ است.
وی اظهار داشت: نگرش مسوولان و مردم به مسایل فرهنگی در استان نیازمند آسیب شناسی است که در حال اجراست.
استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن یک هزار و ۳۰۰کیلومتر مرز مشترک با دو کشور پاکستان و افغانستان در خط مقدم مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان قرار دارد