مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار گفت: سریلانکا آمادگی خود را برای تولید پوشاک و بستهبندی چای در این منطقه اعلام کرد.
محمدطاهر باقریزاده روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود:
این آمادگی به دنبال سفر چند روز پیش یک هیات اقتصادی تجاری و بازرگانی مرتبط با سازمان منطقه آزاد چابهار به سریلانکا، از سوی صاحبان صنایع آن کشور اعلام شد.
وی گفت: این هیات در سفر سه روزه خود به سریلانکا در بخشهای مختلف با سرمایهگذاران آن کشور از جمله مدیرعامل "شرکت تولید پوشاک فینکو گورپ" دیدار و گفتگو کرد.
او افزود: این شرکت تولیدی با بیش از دو هزار کارمند میزان قابل توجهی از کالاهای تولید شده خود را به کشورهای اروپایی، آسیای میانه و دبی صادر میکند.
وی بیان کرد: به لحاظ موقعیت بسیار باارزش جغرافیایی بندر چابهار ساخت کارخانه تولید پوشاک سریلانکایی در این منطقه تاثیر مهمی در کاهش هزینههای آن شرکت و افزایش اشتغال در چابهار دارد.
او با اشاره به اینکه این شرکت پارچههای مورد نیاز تولید خود را از چین، ویتنام و پاکستان وارد میکند گفت: استفاده از پتانسیلهای منطقه آزاد چابهار در صرفهجویی مسافت و زمان تحویل کالاهای این شرکت به کشورهای مقصد بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه این شرکت موافقت خود را در مورد احداث یک کارخانه در منطقه آزاد چابهار اعلام کرده گفت: جهت بازدید از این منطقه طی چند هفته آتی هیاتی از سریلانکا به چابهار سفر خواهد کرد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار افزود: این هیات تاسیس انبار دپوی کالا و نیز مشارکت با سرمایهگذاران داخلی در راهاندازی یک کارخانه تولید پوشاک را مورد بررسی قرار خواهد داد.
وی گفت: استفاده از منطقه آزاد چابهار در صادرات پوشاک این شرکت تولیدی سریلانکا، نقطه عطفی در سرمایهگذاری تولید پوشاک است.
او افزود: همچنین هیات اقتصادی مرتبط با این سازمان در سفر به سریلانکا زمینه صادرات قیر "شرکت عایق اصفهان" به شرکت نفتی "سیلون" سریلانکا را از طریق بندر چابهار را فراهم کرده است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: هیات ایرانی در سفر به سریلانکا با تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ چای نیز دیدار و گفتگو داشت.
باقریزاده با اشاره به اینکه این گفتگوها نتایج مطلوبی داشت افزود: پس از پایان ماه مبارک رمضان مدیرعامل "شرکت انور علی و پسران" که از بزرگترین تولید و صادرکنندگان چای در سریلانکا است از چابهار دیدن خواهد کرد.
وی گفت: یکی از اهداف این سفر ساخت کارخانه بستهبندی چای در منطقه آزاد چابهار است.
او افزود: از دیگر گفتگوهای انجام شده هیات تجاری و بازرگانی مرتبط با منطقه آزاد چابهار دیدار و گفتگو با رییس عالی اتاق بازرگانی سریلانکا بود.
وی گفت: در این گفتگو اهمیت موقعیت جغرافیایی بندر چابهار، افزایش توان تخلیه و بارگیری اسلکه شهید بهشتی و تسهیلات در بخش صادرات و واردات کالا از سریلانکا و بالعکس و به سایر کشورها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
او بیان کرد: در این مورد مدیر اتاق بازرگانی سریلانکا در جهت استفاده از مزیتهای بندر چابهار توجه خاصی نشان داد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: همچنین در ملاقاتی که این هیات با مدیر عامل شرکت اکسس که یکی از بزرگترین شرکتهای سریلانکا در قالب شرکتهای بینالمللی، هلدینگ، مهندسی، انرژی، بازاریابی، مسافرتی و سیستمهای صنعتی است، مدیران این شرکت نیز به زودی سفری به منطقه آزاد چابهار خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: هیات تجاری و بازرگانی مرتبط با این سازمان در مسیر بازگشت از کلمبو، در دبی نیز با یک مدیران شرکت ایرانی که در ساخت پروژههای بزرگ ساختمانی از جمله برجهای عظیم در دبی و کشورهای دیگر فعالیت دارد گفتگو کرده است.
وی گفت: در این گفتگو شرکت مورد اشاره علاقه خود را جهت سرمایهگذاری در طرحهای مختلف بخش مسکن در منطقه آزاد چابهار اعلام کرده است.
او افزود: با توجه به جهشی که در ساخت طرحهای مهم از جمله اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور، توسعه ظرفیت اسکله شهید بهشتی از دو به شش میلیون تن در سال و نیز انتقال گاز به این منطقه بوجود آمده، آینده منطقه آزاد چابهار بسیار خوب و نویدبخش است.
وی با قدردانی از همکاری سفیر ایران در سریلانکا با هیات ایرانی مرتبط با سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار گفت: امیدواریم سطح همکاریهای اقتصادی دو کشور در زمینههای مختلف افزایش یابد